Treći stepen bika – izvor života

Tačka na kome je Mesec najjači

Mesec je simbol zrele Žene. Majke koja daruje novi život.

Mesec vlada vodama, odnosno emocijama. U njemu su zapisana sećanja. To znači da se u našim vodama kroz emocije čuvaju sećanja na sve doživljeno.

Emocije su uvek u pokretu (e-motion) i izuzetno su važne i moćne jer učestvuju u stvaranju života.

Evo kako je sve povezano.

Naše telo se sastoji uglavnom od vode, a oči se sastoje od preko 90% vode. To znači da se u našim očima nalaze naša sećanja i da sve(t) oko sebe gledamo kroz prizmu doživljenog.
Kad nešto posmatramo, to činimo iz perspektive ličnih iskustava, odnosno onoga čega se sećamo da nam se nekada dogodilo, da smo nekada u životu iskusili.

Ako su nam sećanja lepa, pogled nam je mek i tada vidimo lepotu u svemu oko sebe. Ako su nam sećanja bolna, pogled nam je ukočen i sadašnjost posmatra iz trauma prošlosti.

Kad je bila mala Mašina porodica je živela daleko, izvan grada. Uvek su svuda putovali kolima, i u školu, i na dečije rođendane, pa čak i do prodavnice. Kola su bila mesto na kojem je čitala knjige, radila domaći, učila pesmice i obavljala sve zadatke koje je mogla.

Sad živi u gradu u kojem je uvek gužva. Uvek su neki radovi, uvek je zastoj, uvek je ludilo. Međutim, Maša to ne doživljava tako, ne žali se što dugo putuje s posla i na posao jer su za nju prevozna sredstva mesta na kojima završava tekuće obaveze, telefonira, uči jezike, piše mejlove, čita, i sl.

Sad uporedite Mašino iskustvo sa Tanjinim.

Tanja je doživela tri saobraćajne nesreće i sva tri puta bila u kliničkoj smrti, posle kojih je imala preko 20 operacija. Kad je haos na ulici, kad čuje sirene, kad drugi vozači manevrišu i kad se njihova kola približe njenima, Tanja je na ivici paničnog napada.

Ista svakodnevna životna situacija je za Mašu slobodno vreme gde u miru radi ili se opušta, pa čak i meditira, dok je za Tanju izvor neopisivog stresa.

Maša automobil posmatra iz perspektive Ljubavi, a Tanja iz perspektive Straha.

TREĆI STEPEN BIKA

Na 3. stepenu Bika Mesec je najjači, i to je najplodnije mesto u zodijaku, tačka izvora svetlosti, odakle se stvara Život. Sve što se ovde nađe raste, buja, razvija se i napreduje.

Međutim, ova tačka je važna i za Plutona, vladara straha i smrti, regeneracije i transformacije, jer je to mesto njegovog pada.

Kad se aktivira ovaj stepen, na kome je Ljubav mnogo jača od Straha, potrebno je pitati se: Šta bi na ovo rekla Ljubav?

Za Tanju se tada otvara portal kad može da transformiše svoja sećanja, pitajući se: Kako na gužvu gleda Ljubav? Šta vidi Ljubav kad je zastoj?

Ljubav u tome vidi priliku za napredak, za učenje, za razvoj.

KOJA PLANETA SADA AKTIVIRA TREĆI STEPEN BIKA

Ove godine (2019) 1. maja Uran je došao na 3. stepen Bika, gde će ostati do 19. maja. Ponovo će se u svom retrogradnom hodu vratiti na 3. stepen Bika 13. novembra i zadržaće se tu dosta dugo, sve do 13. decembra. U februaru 2020. će ponovo stajati na ovom stepenu od 8. februara do 8. marta.

Evo šta Uran ovde budi.

Uran je simbol za NOVO: za nove mogućnosti, nove šanse i nove poglede na svet. Uran ima revolucionarnu prirodu i ogromnu potrebu da menja.

Uran ne poznaje prošlost, ne zanima ga, ne zna ništa o tome šta je bilo jer živi samo u sadašnjosti. Momentum. Zna samo za sada i odmah, za trenutne promene, eureka momente i genijalne ideje kao udar munje.

Uran je kosmopolita, voli sve ljude, sve izraze seksualnosti, sve što je unisex.

Uran budi istraživački duh i otkrivalački pogled spram života. Svaki put kad otvori oči, uranovski tip osobe vidi nešto novo i drugačije.

Uran je predstavnik slobode i donosi oslobođenje Ženama. Daje Ženama mogućnost da se oslobode stega prošlosti, starih pogleda, starih iskustava i boli.

Uran Tanji daje šansu da prošlost ostavi u prošlosti i da se okrene sadašnjosti i otvori za nova iskustva u vožnji.

Uran daje priliku svima nama da promenimo pogled na svoj život, tako što ćemo odustati od ideje da ono što se desilo mora neprekidno da se ponavlja u budućnosti.

Ne mora.

I neće.

VENERA I URAN NA 3 BIKA

Venera će se 18. maja 2019. naći u zagrljaju sa Uranom na 3. stepenu Bika, da bi već 19. zajedno kao u nekom plesnom koraku prešli na 4. stepen. To je ekstremno retko dešavanje, koje se nije dogodilo stotinama (možda i hiljadama) godina unazad.

Hajde da vidimo šta to znači!

Venera je devojka, sestra, prijateljica.

Venera je ljubav, pa sa Uranom u najširem smislu donosi mogućnost da se sve posmatra kroz prizmu Ljubavi.
Venera je sreća, a sreća nije neka medalja koja se dobija na kraju puta nego kod koji se aktivira u toku putovanja. Da bi se ovaj kod za sreću (Venera) aktivirao, potrebna je inicijativa (Uran).
Kad se Venera i Uran nađu zajedno na najplodnijem stepenu u zodijaku to je prilika za ogromnu promenu perspektive koja vodi ka svesnom izboru budućnosti.
Svesni izbor budućnosti je najviše što ljudsko biće može da doživi, a kako ovaj aspekt imamo tek sada, to znači da smo tek sada dovoljno porasli kao ljudi, na kolektivnom nivou svesti da ovaj izbor možemo da učinimo.

Ovo je vrlo posebno vreme u razvoju čovečanstva, još preciznije ovo je maksimum razvoja svesti ljudskog bića do sada, a činjenica da sada živimo kao zrele Žene je vredna slavlja.

Ostalo je još samo najvažnije pitanje – ŠTA ĆETE SADA DA URADITE SA OVOM INFORMACIJOM?

 

Podelite prilog sa prijateljima
No Comments

Post A Comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.