Razbolela se, i to je ispalo baš super

Nekada dođe period u kome izgleda da je sve protiv, kontra, anti. Srećom, to samo tako izgleda jer u Univerzumu ništa nije zamišljeno da bude nepodržavajuće i da nas kinji, ali je to nekada stvarno teško prepoznati.

Jedna moja klijentkinja kaže: “Što se više trudim da sve bude u redu, da radim tako da svi budu zadovoljni, to se sve više raspada i niko ne prepoznaje moj trud. Ništa mi ne ide, potpuno sam sama između dve vatre, a ja se i dalje ne dam, borim se svaki dan da firmu sačuvam od propasti. Zašto se sve ovo dešava?”.

Generalni problem svih nas je u neprepoznavanju nužnosti promene. Sve je dobro, ne treba ništa da se menja. Međutim, u prirodi je sve ciklično, sve se menja i sa svakim novim ciklusom menja se naš doživljaja sveta, način na koji vidimo sebe i druge. To se zove odrastanje i sazrevanje. Neke promene su toliko drastične da pravimo evolutivne skokove prevazilazeći prepreke koje sa njima idu. Međutim, kad je nova faza u nastajanju još uvek ne vidimo šta će biti iza i kako ćemo se osećati kad sve to prođe jer smo preduboko u tome, kao u tornadu. Ali je čak i u tornadu moguće ostati u miru kad se nađe centar. Tu je savršena tišina i spokoj.

Promenu mesta u tornadu – sa periferije u centar – pruža astrologija.

U primeru ove klijentkinje, iz njene natalne karte bilo je jasno da je čeka unapređenje na poslu (sve se vrtelo oko Jupitera) i da je reč o jednoj sasvim dobroj fazi. Međutim, ona to nije mogla da vidi (oh, baš naprotiv!) jer je bila uplašena pred sastanak dva vlasnika firme na kome je trebalo da prezentuje nešto o krucijalnom značaju za dalje korake koje će preduzeti, od čega su zavisila radna mesta mnogih (pa i njeno).

Toliko je pustila da je tornado ponese i toliko se detaljno bavila prezentacijom, kao i analizom njihovih karaktera, toliko se unela u predviđanje šta će oni želeti da čuju, a šta misle, a šta su već čuli od kolega, da je sve to jako iscrpelo, te se razbolela od napornog rada i pre nego što su u realnosti promene i krenule. A onda se setila da ona uvek tako izgori malo pre kraja i kad dođe taj momenat kad treba da finišira (kao poslednji kilometer maratona), ona ne može više. I naravno, tu se još dublje u sebe razočarala.

Tako bolesnoj sve joj je izgledalo mračno, teško, i protiv nje. Mislila je da će poludeti i da je najbolje da od svega odustane, da lepo da otkaz i ćao. Kad je čula koliko je zabrazdila, najbolja prijateljica joj je rekla: “Čekaj, prvo zakaži konsultaciju da čuješ objektivnu sliku, pa posle odluči ali daj sebi još jednu šansu.

Astrološki gledano to joj je bio odličan period za postizanje velikih ciljeva i napredak, samo je trebalo da prepozna šta je koči i ometa da uvidi koliko su promene povoljne i po nju i po firmu. I time smo se najviše bavile, kao i svakog Raka, preplavljivale su je emocije, koje je morala da prepozna i smiri kako bi mogla da vidi realnu sliku.

A sve je to bilo moguće samo zato što se razbolela, jer da nije, ne bi imala vremena da se bavi svojim emocijama i sobom.

Eto još jednog dokaza da Univerzum uvek radi za nas, iako su mu metode nekada vrlo drastične i teško razumljive.

Svoj stari, ograničavajući mehanizam, koji je uvek bio zabrinut za budućnost (“Ja ću spasiti svet!”) je odlučila da zameni sa: “Živim u realnosti trenutka i radim najbolje što mogu u svojim realnim mogućnostima”. To Rakovima nije lako jer često ostaju zarobljeni u prošlosti, baveći se time ko ih je kako i kad izneverio i povredio. To ih izjeda i oslabljuje, pa im je teško da se fokusiraju na budućnost koja neće biti jednako turobna, a posebno je kod nje to naglašeno jer ima Sunce u konjunkciji sa Saturnom u Raku u 10. kući, pa celog života misli da je ključ u naporu, trudu i borbi između suprotstavljenih strana (opisala je svoju situaciju sa:“našla sam se između dve vatre, a sve se lomi preko mene”).

I Saturn i Sunce vole planove i dobru organizaciju na dnevnom nivou. Zato je krenula da smiruje svoje emocije stavljanjem na papir kad i koliko radi, koja je njena prava uloga u promenama, za koga ima odgovornost, i na šta može da utiče, a na šta ne. Praveći plan je otkrila da je do sada potrošila megatone energije na nešto što uopšte nije bila njena ni uloga ni odgovornost i da to niko od nje nije ni očekivao.

Kad se postavila u skladu sa realnošću sadašnjeg trenutka i pokrenula simboliku najboljih planeta u svom horoskopu (ja sam joj objasnila kako se ta simbolika očituje, a ona je odmah znala kako da je primeni), desile su se dve stvari:

1) napravila je odličnu prezentaciju sa malo truda;
2) dobila je unapređenje.

Zašto je bilo sve to tako turobno i protiv nje? Zato što su okolnosti morale da je nateraju da izađe sa periferije svog tornada i uđe u njegov centar, u tačku mira. Konkretno, morala je da promeni svoj dotadašnji obrazac ponašanja, što čini unutrašnji skok za jednu stepenicu. Bez toga jednostavno nije bila dorasla novoj funkciji. Sagledavanje sebe na novi način i promena iz unutra je bio neophodan korak da bi se nosila sa novim zadacima na sledećem nivou svog života. Čim je to prepoznala i uradila, sve se smirilo.

Možda ne možemo da snagom svoje volje zaustavimo tornado ali sigurno možemo da promenimo svoje mesto u njemu.

Želite da saznate kako?

Zakažite astrološku konsultaciju, to je najlakši način da prepoznate simboliku planeta koje najbolje rade za vas.

Podelite prilog sa prijateljima
No Comments

Post A Comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.