Kako dolazi do greške u tumačenju horoskopa

U slavu Lunarne eklipse pred nama (16. jula) koja u nama intenzivira strahove.

Ovo je jedna iskustvena priča.

Ana (ime je promenjeno, priča je istinita) je nekada davno imala jedno astrološko tumačenje koje je bilo prilično crno. Rečeno joj je da će ostati udovica.

Ana obožava svog muža sa kojim je deceniju i po zajedno, međutim, iako je po prirodi optimistična, ovo tumačenje joj se urezalo duboko i uteralo joj strah u kosti.

Prošlo je par godina i odlučila je da sazna da li je stvarno tako, da li će stvarno ostati udovica i ako ne, kako je moglo da dođe do ovakve greške u tumačenju.

Kako nastaju kobne greške u tumačenju horoskopa

Sve što postoji na ovom svetu, kao subjektivan doživljaj (težina, lakoća, zabava, borbenost…) ili objektivno dešavanje (zaposlenje, otkaz, operacija, porođaj…) je zapisano u simbolici planeta i znakova.

Svaka planeta i svaki znak je OGROMNO, nepregledno polje životnog iskustva.
Ako uzmemo da je celokupno životno iskustvo podeljeno na 12 celina, onda zamislite šta ta jedna celina sve sadrži!

Zato nije lako predvideti događaj jer ista simbolika može da se ispolji na različite načine, pa znak Škorpiona i 8. kuća može da bude i trudnoća, i nasledstvo, i duhovne transformacije, i operacija, i još puno toga.

Astrologija je detektivski posao prikupljanja informacija i uklapanja tako da raznorodni, često kontradiktorni elementi imaju smisla.

Ako astrolog ima:

  • Mračnu prirodu
  • Suženo životno iskustvo
  • Donet izbor da živi iz straha

On će to ponuditi svojim klijentima.

Pa će tako iz znaka Device u vezi sa ljubavnim odnosima izvaditi najstrašniju simboliku, a to je udovištvo, sama žena, imala pa nemala.

Ako astrolog ima:

  • Optimističnu prirodu
  • Široko životno iskustvo i mudrost
  • Donet izbor da se pita kako ovo izgleda iz perspektive ljubavi

Isti taj horoskop i znak Device će protumačiti kao Aninu potrebu da kritikuje svog muža i da traži perfekcionizam u odnosu, što čini da se on povuče a ona oseća usamljeno, nemajući svest o tome kako je do toga došlo.

Ana je ovo tumačenje prepoznala kao njihov mehanizam i samim osvešćivanjem šta se dešava je pola posla uradila jer je odlučila da se okrene konstruktivnim načinima podrške koji će ojačati njihov odnos.

Budući da joj je brak najvažniji, odlučila je da odustane od svih mehanizama koji ga oštećuju.

Svako u horoskopu ima ono što ruši odnose i ono što ih unapređuje, i to nije kod svakoga isto, ali nam je svima zajednička potreba da se volimo i da od naših brakova napravimo sigurno utočište Ljubavi.

I šta sad?

Sad znate dve stvari:

  1. Da pametno birate svoje astrologe, i
  2. Da ovaj period eklipsi možete da iskoristite za suočavanje sa najvećim strahovima i nađete način da ih se oslobodite.

Eklipse tako rade, kao u ovom primeru, hirurški precizno odstranjuju sve malignosti (čitaj: strahove) i sve ono što više ne treba da nosite na svojim leđima. Ako odaberete da bude tako.

Ako vam se ovo svidelo, pročitajte i članak „5 jezika ljubavi“, napisan u slavu aktuelnog nam retro Mekrura.

Podelite prilog sa prijateljima
No Comments

Post A Comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.