Da li želite više kontrole u životu?

Kad sam upisala školu astrologije, shvatila sam jednu genijalnu stvar: Mogu da je koristim da kontrolišem dešavanja! Ako naučim dobro predikcije i proučim šta sve planete u aspektu u znacima kroz koje prolaze mogu da donesu, i to vrlo precizno, na primer, rođenje ili smrt, novi posao ili otkaz, ljubav ili raskid, akciju ili blokadu, prilike u inostranstvu ili pak ne, moći ću da se pripremim za to.

Ako znam šta će se desiti, mogu da uradim nešto unapred!

Da osmislim plan A i plan B, da sve organizujem, i onda samo čekam, i još bolje, ni ne čekam, pošto tačno znam kad će se šta desiti.

Oj haj!

Pa zar astrologija nije najbolje oruđe na svetu!

Kao u onim filmovima kad se glavni junaci svako jutro bude i shvate da ponavljaju jedno-te-isti dan ali sve što treba da bi otkrili izlaz jeste da uoče obrazac.

Dakle, astrologija je za mene bila, tad kad sam je otkrila, oruđe koje će mi dati da uočim obrazac kako se stvari u Univerzumu odvijaju, i onda da predvidim šta može sledeće da se desi. Tako ću moći da nađem rešenje PRE nego što se išta i desi, pa sâmo dešavanje neće biti uopšte više važno jer sam sve unapred rešila…

I ostalo mi je samo jedno: da nadmoćno posmatram svoj život… hehehe… sa visine gde mi je i mesto.

E, sad ti je jasno kako sam se osećala kad sam otkrila astrologiju. Srećno kako samo čovek koji je pronašao univerzalnu pravdu može da bude srećan.

Brzo će se ispostaviti da je univerzalna pravda zapravo ego trip. Pa ipak…

Astrologija jeste savršeno oruđe za predviđanje.

Zamisli da mogu da vidim tačno u dan kad će doći neki super frajer sa kojim će mi biti kao iz snova i onda se lepo obučem, namirišem, i izađem na ulicu spremna na iznenađenje.

Imam primer i za to.

Kad mi je tranzitni Merkur bio na Ascendentu znala sam da ću upoznati nekog važnog muškarca tog dana zbog toga što taj Merkur dolazi u egzaktan sekstil sa mojim natalnim Merkurom iz 10. kuće i Jupiterom iz 5. Jasno kao dan – na poslu (10. kuća) upoznajem (Merkur) nekog stranca (Jupiter) koga ću zavoleti (5. kuća)!

I stvarno, par dana ranije zakaže mi neki tip, Mađar, sastanak baš za taj dan. Malo mi je bilo čudno što ću se zaljubiti u Mađara, nisam nikada zamišljala Mađara, ali nema veze, simbolika je tu, i to je to, valjda univerzum zna ko je čovek mog života. Ja došla sva puna očekivanja, u oblaku parfema i sa uvijenom kosom, obučena poslovno i malo sexy, samo malo, kad ono – dočekuje me jedan vremešan gospodin, prilično nervozan, u nekom fazonu koji stvarno nije tooo…

I? Ajde sad. Šta bi sa tom fenomenalnom astrologijom koja mi daje moć da predviđam budućnost? Jel sam ga „ubola“?

Pa i jesam i nisam.

Prvo sam se užasno razočarala što mi ode aspekt na njega! Aaaaaaa!

Međutim, vrlo brzo smo postali tako divni prijatelji, i toliko smo se zbližili da sam jedno vreme živela u njegovom saloncu na Terazijama, što jeste bilo ispunjenje mojih snova (eh, kakav je to salonac bio i na kom mestu!). Čitav naš odnos koji već godinama traje jeste bio sasvim u simbolici planeta koje su se fino namestile tog dana i donele mi neku važnu mušku osobu u život.

Simbolika Merkur/Jupiter se ispoljila, iako mi nije postao dečko, nismo se ludo zaljubili, nismo se venčali i putovali svuda po svetu.

Beskrajna simbolika planeta otežava predviđanje

Tako sam naučila da je simbolika planeta beskrajna i da stvarno ne možeš precizno predvideti događaj jer će se uvek desiti nešto zbog čega kažeš: “Pa ono jes, ispade tako” i nešto zbog čega kažeš: “Pa baš i nije tako, da se ne lažemo”.

Ali ni tada nisam odustala od ideje da ja ipak mogu da se izveštim u svim finim nijansama i da ipak, ako budem puuuno ali puno vežbala, mogu da postanem preciznija u predviđanju.

I da preciznost ipak jeste do mene.

Prolazi vreme, i evo, došao je i taj period kad je Saturn, učitelj-mučitelj, napravio egzaktan kvadrat sa mojim natalnim Saturnom, što je samo po sebi već dovoljno loše, ali u mom slučaju još gore jer se to odigravalo preko 29. stepenova koji po pravilu donose smrt i gubitak.

Ako je neka uteha, ja sam tad bila u takvom stanju da mi je delovalo da nemam ništa što bih mogla da izgubim, pa sam bila prilično opuštena.

Osim toga, pogledala sam još tri tehnike. U sekundaru divan trigon sekundarnog Meseca iz Bika sa natalnom Venerom, što se dešava jednom u 28 godina. Znači, dobro i loše se anulira, i zaključim ti ja da šta god da se desi neće biti tako strašno. Pogledam i drugu tehniku, Solar, užasni aspekti bez izlaza, uh, ipak je strašno. Pogledam i treću tehniku, tercijar, odakle dobijem infomaciju da je taj trenutak lošnjikav ali vrlo brzo, kroz par meseci biće sjajno.

I tako ti ja zaključim da se neće desiti ništa fatalno, niko neće umreti, ali ću definitivno doživeti neki gubitak, iza koga sledi nešto vrlo posebno i prelepo. Kao, na primer, duševni nemir da bih iza toga pronašla mir.

Ali nisam mogla da predvidim šta će se tačno desiti. Ni koji će biti gubitak, ni koji će biti dobitak. I dobro je što nisam. Gubitak je bio strašan i bio je fatalan, iste godine sam se razvela i mama mi je umrla. Isto je tako bio snažan i dobitak koji je iza toga sledio – našla sam novu ljubav i duševni mir, na čijim temeljima sam izgradila predivan život, i nasledila stan.

Opet sam na neki način bila u pravu i na neki nisam.

A onda je počeo “hate deo” u mom “love&hate odnosu” sa astrologijom

To se desilo prošle godine kad sam u Solaru, kome najviše verujem u proceni za celu godinu od rođendana do rođendana, imala ezgaktnu konjunkciju Sunca i Plutona u kvadratu sa natalnim Plutonom. Ako je onaj period sa Saturnom bio strašan, sad sam ga sa Plutonom ugasila.

Malo sam zamrzela astrologiju. Zapitala sam se kakav je to usud astrologa da zna šta će mu se desiti, da zna da će mlad umreti, da zna da će to biti u avgustu i da onda od marta do avgusta mora da čeka svoju sigurnu smrt.

Da li je moguće da je moderom čoveku dato tako surovo oruđe za predviđanje budućnosti?

Sad, sa ove distance, mogu da kažem da nije.

Sve zavisi od  životnog iskustva astrologa i toga da li najteže situacije koristi kao nuklearni pogon za razvoj.

Što više problema rešavamo u ličnom životu, to se više razvijamo i kao ljudi, i astrolozi. Jedno je neodvojivo od drugog.

Nema dobrog astrologa bez dobre životne priče.

Ali da se vratim na priču.

Pošto su aspekti bili loši, a ja nisam htela da poričem realnost, niti da bežim od nje jer mi se ne sviđa, uradila sam sve što sam mogla da se pripremim za svoju smrt. I naravno, to nisam smela ni sa kim da podelim, već sam odlučila da sve hrabro sama rešim. Toliko sam se time opteretila da sam provela celo proleće u neopisivoj patnji.

Bilo je strašnije biti sam nego što sam zamišljala i nisam dugo izdržala u samonametnutoj izolaciji, pa sam svoje sumnje podelila sa drugim astrolozima od poverenja, koji su se svi odreda veoma zabrinuli kad su videli aspekte, i manje ili više uvijeno, već prema ličnom stilu, potvrdili da moje sumnje nisu glupe, već vrlo izvesne.

Samo je jedna jedina osoba bila protiv cele fatalističke teorije – moja sestra Tea, takođe astrološkinja – koja mi je tačno predvidela šta će se desiti: oslobodiću se svih strahova od smrti i kontrole.

To je bilo tako optimistično! Tako nerealno! Tako romantično da sam pomislila “Jadna, toliko me voli da je izgubila mogućnost da objektivno proceni sliku stvari”, i od svih tih astrologa sa kojima sam se konsultovala jedino njeno tumačenje uopšte nisam uzela u obzir – jer meni nije trebala uteha nego potvrda.

Ko prati super heroje, zna šta sledeće treba uraditi.

Desilo se nešto nepredvidvo!

Uprkos mom insistiranju da postoji samo jedna (tragična) realnost („A bila je tako mlada!“), i da ne želim nikakve ušećerene verzije, nisam capnula.

Naprotiv! Pošto je najgori strah, za goli život bre, isplivao na površinu i pokazao se u punom svetlu tako da mi je remetio normalan život, bila sam primorana da ga se oslobodim. Kad me je prošla faza ukočenosti od straha, nisam imala izbora i morala sam da se suočim sa njim.

Osećala sam se kao da živim u kući prepunoj demona, koje moram da sredim jednog po jednog. Ili ja njih ili oni mene. Trećeg nema.

Srećom, odgledala sam dovoljan broj epizoda „Timless-a“ i „Legends of Tomorrow“ da znam da je jedini način da pobediš nadmoćnijeg neprijatelja – da nikada ne kreneš od toga da imaš nadmoćnijeg neprijatelja i da se uopšte ne baviš njegovom snagom već da neprekidno tražiš rešenje svuda, svuda, na najluđim stranama, od svih ljudi, bez kriticizma i osuđivanja, bez žalopojki i zastajkivanja, sve dok demonu ne nađeš slabu stranu, u koju možeš da ga zvizneš.

Jer svaki demon ima slabu stranu, koliko god jak bio.

Naučila sam nekoliko novih tehnika i metoda, izuzetno uspešnih (a nisu borilačke veštine), koje su mi pomogle da se oslobodim uverenja da nešto grozno mora da se desi da bi se desilo nešto lepo i da prvo moram da patim da bih posle bila srećna. 

Svakodnevnim radom na sebi uspela da se oslobodim ideje da moram da kontrolišem budućnost na stari način iz ego tripa.

Ali nisam odustala od ideje da je svaki čovek kovač svoje sudbine, i da se uvek nešto može preduzeti.

Da se razumemo, ja sam i dalje Jarac sa tri lične planete u Jarcu (Mesec, Venera i Sunce) i ne mogu da se pretvorim u nekoga ko se svemu prepušta i u sve veruje, i ne bavi se time šta će biti.

Meni je važno šta će biti!

Hoću da se osiguram da ću imati super život!

Nisam učila astrologiju za džabe!

Neću da budem žrtva sudbine!

A onda mi je nešto kliknulo.

Svi aspekti na nebu su šansa za promenu. Svi aspekti donose bar nešto dobro.

Ako se fokusiram na najbolju simboliku planeta, svaki period će mi biti plodan.

Mogu da prva napravim korak, pre nego što se nešto drugo desi, i da taj korak bude stvaralački.

Mogu da se punim srcem okrenem ka cilju da mi budućnost bude lepša nego što mogu i da zamislim, i da uopšte ne definišem precizno kakva je to tačno budućnost. Dovoljno je da svaki dan zamišljam kakav želim da mi bude taj dan i da dodam da hoću da mi bude bolje nego što mogu i da zamislim.

To sam iskoristila aspekt Sunce egzaktna konjunkcija tranzitni Pluton/ kvadrat natalni Pluton, nemajući kud. Morala sam da se suočim sa svim strahovima jer su krenuli da isplivavaju. I pobedila sam ih.

Sad sam slobodna Žena.

Slobodna od potrebe da kontrolišem budućnost i da budem veća od sudbine, ali da istovremeno budem kreator sopstvenog života.

Ali kako se konkretno stvara sopstveni život?

Onako stvarno, na dnevnom nivou, da se vidi golim okom. Ne samo filozofski kao lep koncept.

To sam otkrila kad sam prvi put dozvolila sebi da iskreiram JEDAN DAN po svom ukusu, da radim šta mi se radi, da se družim s kim mi se druži, da landram od jutra do mraka bez cilja jer to najviše volim, i u tom jednom velikom NIŠTA danu sam shvatila šta je zapravo u našim rukama.

1) Odluka. Nasuprot otezanju, razvlačenju i odlaganju „nema veze, sutra ću“.

Odluka je jedna od najjačih sila u Univerzumu. Stoji rame uz rame sa ljubavlju. Jer je i za otvaranje ka ljubavi potrebna odluka. Pomisli na sve odluke koje si donela u životu i videćeš da su ti se svi ciljevi iz najsnažnijih odluka ostvarili.

2) Izbor.

Uvek imamo izbor da nam strahovi ne budu izgovori za ostajanje na istom. Izaberimo da odluke donosimo iz ljubavi, tako da nam svima bude dobro, a dobro nam je čim smo iskreni sa sobom i prepoznamo kad živimo iz ego tripa.

I…

Sad je red na tebe da, ako već nisi, izabereš da živiš u realnosti koja je lepša od svakog zamišljanja.

Ali kakooooo???

1. Neka ti merna jedinica bude dan. U trenutku buđenja danas je već budućnost. Možeš da osmisliš jedan lep dan. I tako svaki dan.

2. Drži se logike „Ako sam ovde nisam tamo, i ako radim ovo ne radim nešto drugo“. Pa iz toga odluči da li si na najboljem mestu i da li radiš najpametniju stvar koju možeš da radiš u ovom trenutku.

3. Odluči da živiš svoje talente i da radiš ono što voliš svaki dan za nijansu duže.

4. I ne zaboravi da dodaš: “I da mi uvek bude bolje nego što mogu i da zamislim.”

A onda ceo dan doteruj svoju novu realnost.

I videćeš, uvek bude makar malo bolje jer je Univerzum fenomenalan zezator i sjajan pomoćnik u kreaciji.

A astrologija?

Da, ipak je volim.

I dalje je koristim za naručivanje budućnosti tako što se fokusiram na najbolje iz simbolike planeta i uvek dodam: “Hoću to ili nešto još bolje.”

Vidiš, ipak može i jare i pare – našla sam način i da kontrolišem svoj život i da se opustim i da uživam, što i tebi koja ovo čitaš od srca želim!

Podelite prilog sa prijateljima
No Comments

Post A Comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.